מדיאס (תפוח אדמה ממולא בשר)
מצרכים:
- חצי קילו בשר טחון של צחי הקצב
- תפו”א (כמות לפי הצורך)
- שמן
- 2-4 ביצים (לפי כמות תפו"א)
- 3 עגבניות
- 3 בצלים
- חופן פטרוזיליה
- כף פירורי לחם מלח
- פלפל
- פפריקה ממתוקה
- ראס אל חנות
- רסק עגבניות
אופן ההכנה:
- נפרוס את התפו"א לצורת סנדוויץ' ונשרה במי מלח כחצי שעה.
- תיבול הבשר הטחון: לקערה אחת נוסיף בצל אחד קצוץ, ירק, בשר טחון, תבלינים וכף פירורי לחם.
- נמלא את התפו"א בתערובת, ונטבול אותו בביצה ופירורי לחם.
- לרוטב נגרד את העגבניות והבצלים, נוסיף מעט מים ותבלינים ונביא לרתיחה.
- נוסיף לסיר את המדיאס, מים במידת הצורך ולבשל כחצי שעה.
- לאחר מכן נכניס את הסיר לתנור לעוד שעה וחצי בחום של 150 מעלות
בתיאבון!